Miyom Tedavisi Kayseri

Miyom tedavisi Kayseri, rahim uru olarak da bilinen miyomların medikal veya cerrahi uygulamalar ile tedavi edilmesi için yapılır. Rahmin kas tabakasına myometrium ismi verilir. Bu tabakayı meydana getiren kas hücreleri, hormon dengesizliği ve genetik etmenler gibi faktörler sebebiyle normalden daha hızlı bölünebilir. Hızlı bir şekilde sayısı artan hücreler, kümeleşerek bölgesel kitlelere neden olurlar. Bu kitleler halk arasında miyom, myom veya rahim uru gibi isimlerle bilinirler.

Miyomlar genellikle iyi huyludur. Rahimde tekil veya çoğul olarak bulunabilirler. Boyutları ve konumları farklılık gösterebilir. Genellikle belirti vermeden var olsalar da bazı kadınlar; sahip oldukları miyomların boyutuna ve konumuna göre çeşitli şikayetler deneyimleyebilirler. Miyom tedavisi, bu şikayetleri ortadan kaldırmayı ve bireyin yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlar. Yazımızın devamında ‘’Miyom tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Miyom tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Miyom kansere dönüşür mü?’’ ve ‘’Miyom kısırlık yapar mı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kayseri miyom tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Miyom Tedavisi Nedir?

Miyom tedavisi, miyomların yol açtığı adet düzensizliği, kısırlık ve şiddetli karın ağrısı gibi şikayetleri gidermek için yapılan; medikal veya cerrahi temelli uygulamalardır. Miyomlar, daha önce de bahsettiğimiz gibi genellikle belirti vermezler. Bu yüzden de tedavi gerektirmeyebilirler. Ancak yine de belirti vermeyen miyomlar da doktor tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Miyom Nedir?

Miyom, myometrium isimli rahim katmanındaki kas hücrelerinden meydana gelen, iyi huylu bir tümördür. Genellikle zararsız bir yapıya sahip olsalar da bazı kadınlarda gebe kalmakta güçlük, normalden daha şiddetli adet sancıları ve adet kanamasında artış gibi şikayetlere neden olabilirler. Bu gibi sorunlara yol açan miyomların tedavi süreci ihmal edilmemelidir.

Miyom Neden Olur?

Miyom nedenleri arasında şunlar yer alır:

  • Hormon dengesizliği.
  • Genetik etmenler.
  • Obezite.
  • Önerilmeyen beslenme alışkanlıkları.
  • Hormon içerikli ilaçların uzun süre kullanımı.

Miyom nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

Miyom Belirtileri Nelerdir?

Miyom belirtileri arasında şunlar yer alır:

  • Adet sancılarının normalden daha şiddetli olması.
  • Adet kanamalarının miktarında artış.
  • Adet düzensizliği.
  • Adet kanamalarının normalden daha uzun sürmesi.
  • Gebe kalmakta güçlük çekmek.
  • Karın bölgesinde şişlik ve ağrı.
  • Normalden daha sık idrara çıkmak.
  • Kabızlık ve sindirim sistemi ile alakalı benzer şikayetler.
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı.
  • Bel ve kasık ağrısı.

Rahimde miyom belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

Miyom Kanser Belirtisi Mi?

Miyomlar genellikle iyi huylu kitlelerdir ve kanser belirtisi değillerdir. Günümüzde pek çok kadın, haberi olmadan miyomlara sahiptir. Bu yüzden miyom teşhisi konulan kadınlar paniklememeli ve doktorlarının yönlendirmelerini dikkate almalıdırlar.

Miyom Kısırlık Yapar Mı?

Miyomlar, bulundukları konuma, büyüklüklerine ve sayılarına göre bazı kadınlarda gebe kalmakta güçlüğe neden olabilirler. Yani miyomların kısırlığa neden olmaları mümkündür. Bu sorun genellikle miyomların tedavi edilmesinin ardından ortadan kaybolur.

Miyom Kansere Dönüşür Mü?

Miyomlar iyi huylu kitlelerdir. Ancak bazı miyomların zaman içerisinde kanserli bir yapı edinmeleri mümkündür. Bu yüzden miyomlara sahip olan kadınların rutin jinekolojik muayenelerini aksatmamaları oldukça önemlidir.

Miyom Tedavisi Bitkisel Olarak Yapılır Mı?

Miyom tedavisi, bitkisel kürlerle, ilaçlarla veya benzer alternatif yöntemlerle yapılamaz. Miyomlar, rahmin myometrium tabakasında fiziksel olarak varlık gösteren kitlelerdir. Bu kitleler destekleyici besinler, bitkisel çaylar vb. uygulamalar ile yok edilemez. Bu yüzden miyom tedavisi için mutlaka bir jinekolog ile iletişime geçilmelidir.

Ameliyatsız Miyom Tedavisi Var Mı?

Miyomlar herhangi bir cerrahi işleme başvurulmadan hormon içerikli ilaçlarla tedavi edilebilir. Bu uygulamaya, semptomatik tedavi kapsamında hastanın şikayetlerini gidermek için reçete edilen ilaçlar de eşlik edebilir.

Miyom embolizasyonu da günümüzde ameliyatsız miyom tedavisi kapsamında sıklıkla başvurulan bir uygulamadır. Bununla birlikte büyük, kritik bir konuma sahip veya sayısı fazla olan miyomlar için en ideal tedavi uygulaması miyom ameliyatıdır.

Miyom Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Medikal yani ameliyatsız miyom tedavisi hastanın şikayetleri son bulana kadar devam edebilir. Ameliyatlı miyom tedavisi ise operasyon sırasında kullanılan cerrahi tekniğe göre genellikle 2 saat içerisinde tamamlanmış olur.

Miyom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Miyom tedavisi medikal veya cerrahi uygulamalar ile yapılabilir. Medikal uygulamalar kapsamında, daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi hastalara hormon içerikli ilaçlar ve ağrı kesici ilaçlar reçete edilebilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda, özellikle de miyomlar riskli olacak şekilde büyümeye devam ediyorsa miyom ameliyatına başvurulur.

Miyom ameliyatı sırasında hastaya genel anestezi uygulanır ve çeşitli cerrahi teknikler kullanılarak miyomlar, rahimden güvenli bir şekilde alınır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Miyom Ameliyatı isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Kayseri miyom tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button