Kısırlık Tedavisi Kayseri
Kısırlık tedavisi Kayseri, infertilite nedenlerini tespit etmek ve üremeye yardımcı uygulamalar ile gebelik ihtimalini önemli ölçüde arttırmak için yapılan tedavi uygulamasıdır. Üreme, insan bedeninin sahip olduğu en temel ve önemli fonksiyonlardan biridir. Günümüzde, değişen yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları gibi etmenler, vücudun tüm fonksiyonlarını olduğu gibi üreme fonksiyonunu da olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Tam olarak bu gibi sebeplerden 21. yüzyılda kısırlık yani infertilite şikayeti git gide daha da fazla sayıda kişiyi etkilemeye başlamıştır. Neyse ki günümüzde kısırlığa yol açan etmenleri tespit etmek, bu etmenleri ortadan kaldırmak ve gebe kalmayı kolaylaştırmak adına başvurulan pek çok, modern yöntem vardır. Bu yöntemler genel olarak kısırlık tedavisi başlığı altında toplanırlar. Tıp dilinde infertilite tedavisi olarak da bilinirler. Kısırlık tedavisi kapsamında HSG (ilaçlı rahim filmi), tüp bebek tedavisi, aşılama tedavisi ve daha pek çok özel uygulamaya başvurulması mümkündür.
Yazımızın devamında ‘’Kısırlık tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Kısırlığın tedavisi var mı?’’, ‘’Kısırlık geçici midir?’’ ve ‘’En başarılı kısırlık tedavisi yöntemi hangisidir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kayseri kısırlık tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Kısırlık Tedavisi Nedir?
Kısırlık tedavisi, üremeye yardımcı tedavi uygulamaları ile yapılan ve gebeliğin sağlıklı bir şekilde meydana gelebilmesi amacıyla gerçekleştirilen, özel uygulamalardır. Kısırlık tedavisi sırasında ilk olarak gebeliğin neden gerçekleşmediği araştırılır. Bu amaç doğrultusunda çeşitli tanılama ve araştırma uygulamalarına başvurulabilir. Daha sonra ise elde edilen bulgular doğrultusunda özel bir tedavi planlaması yapılır. Bu planlama dahilinde tüp bebek tedavisine veya aşılama tedavisine başvurulabilir. Böylece çiftlerin en yakın zamanda, güvenilir ve sağlıklı bir şekilde çocuk sahibi olması sağlanabilir.
Kısırlık Nedir?
Kısırlık, 12 aylık düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen gebeliğin gerçekleşememesi durumudur. Anne adayının 35 yaşın üzerinde olduğu çiftlerde bahsi geçen süre 6 aya düşmektedir. Eğer bu süreler içerisinde gebelik gerçekleşmemişse kısırlıktan şüphelenilebilir. Tıp dilinde infertilite olarak isimlendirilen kısırlık, günümüzde hem kadınlarda hem de erkeklerde yaygın bir şekilde görülmektedir.
Kısırlık Neden Olur?
Kısırlık nedenleri bireyin cinsiyetine göre değişiklik gösterebilir.
Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Şunlardır:
- Rahimde yapısal bozukluk bulunması.
- Rahim perdesi.
- Dişi üreme sistemi organları ile ilgili geçirilmiş olan bir ameliyat.
- Miyom, polip, çikolata kisti ve benzer kadın hastalıkları.
- Yumurtalık kistleri.
- Polikistik over sendromu.
- Hormon bozukluğu.
- Genetik etmenler.
- Sigara ve alkol kullanımı.
- Fallop tüplerinde yapısal bozukluk.
- Yumurta yetersizliği.
- Aşırı stres.
- 35 yaşından büyük olmak.
- İdeal kilo aralığında bulunmamak.
Erkeklerde Kısırlık Nedenleri Şunlardır:
- Meni içerisinde canlı sperm bulunmaması yani azospermi.
- Spermlerde yapısal bozukluk olması.
- Spermlerin hareket kabiliyetlerinde bir sorun bulunması.
- Sperm sayısının az olması.
- Testislerle ilgili hastalıklar.
- Hormon bozukluğu.
- Aşırı stres.
- Sağlıksız beslenme.
- Sigara ve alkol kullanımı.
- Uyuşturucu madde kullanımı.
Cinsiyete göre kısırlık nedenleri bu şekilde sıralanabilmektedir.
Kısırlık Belirtileri Nelerdir?
Kısırlığın en önemli belirtisi, korunmasız bir şekilde, düzenli olarak cinsel ilişkide bulunuluyor olmasına rağmen gebeliğin gerçekleşmiyor olmasıdır. Bu durum eğer bir yıl boyunca devam ederse kısırlıktan şüphelenilebilir. Erkeklerde ve kadınlarda kısırlığa yol açan bazı hastalıklar, bireylerin kısırlığa ek olarak farklı şikayetler deneyimlemelerine yol açabilirler. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir veya sitemizde yer alan Polikistik Over Sendromu, Adet Düzensizliği ve Yumurtalık Kisti Tedavisi gibi yazıları inceleyebilirsiniz.
Kısırlık Nasıl Anlaşılır?
Kısırlık teşhisi, kadın hastalıkları ve doğum doktorları tarafından yapılan özel uygulamalar ile kesin olarak konulabilir. Bu uygulamalar arasında kolposkopi, HSG (ilaçlı rahim filmi), laparosokopi ve histeroskopi gibi işlemler yer almaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Histeroskopi, Rahim Filmi (HSG) ve Kolposkopi gibi yazıları inceleyebilirsiniz.
Kısırlık Genetik Mi?
Kısırlığa yol açan bazı etmenler ve hastalıklar genetik geçişli olabilir. Bu yüzden genetik etmenlerin kısırlığın meydana gelmesinde etkin bir rol oynayabildiğini söyleyebiliriz. Ancak kısırlığın tüm nedenleri genetik temelli değildir. Hatta çoğu zaman kısırlık, bireyin yaşamının ilerleyen dönemlerinde meydana gelen hastalıklar veya gelişimsel sorunlar sebebiyle ortaya çıkmaktadır.
Kısırlık Geçici Midir?
Kısırlık bazı durumlarda herhangi bir tedaviye ihtiyaç duyulmadan, kendi kendine geçebilir. Bununla birlikte hastalara, kısırlığın kendi kendine geçmesini beklememeleri tavsiye edilir. Çünkü kısırlık çoğu zaman bireyi farklı şekillerde de etkilemeye devam eden hastalıklar sonucu ortaya çıkar. Bu hastalıkların teşhisi ve tedavisi bireyin genel sağlığı için oldukça önemlidir. Üstelik kısırlık kendi kendine geçmezse bireyin tüp bebek tedavisi gibi uygulamalarla çocuk sahibi olabilmek için kısıtlı zamanı kalmış olur. Çünkü kadınların gebe kalma ihtimali 35 yaşından sonra kademeli olarak azalır.
Kısırlık Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kısırlık tedavisinin ilk aşaması kısırlık nedenlerinin belirlenmesidir. Bu nedenleri belirlemek için hem erkeğe hem de kadına çeşitli testler yapılabilir. Daha sonra ise gerek duyulursa üremeyi kolaylaştırıcı tedavi uygulamalarına başvurulur. Bu uygulamalardan en çok tercih edilenleri tüp bebek tedavisi ve aşılama tedavisidir. Bu tedavilerin aşamaları ve nasıl gerçekleştikleri hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Aşılama Tedavisi isimli yazımızı inceleyebilirsiniz. Kayseri kısırlık tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.