Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Kayseri
Kapalı tüp bağlama ameliyatı Kayseri, fallop tüplerinin laparoskopi operasyonu ile bağlanması ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için gerçekleştirilen operasyondur. Ovulasyon sürecinde olgunlaşmış olan yumurta hücresi, fallop tüplerinde bulunur. Korunmasız bir cinsel birliktelik sırasında sperm hücreleri, vajina içerisinden fallop tüplerine ulaşarak yumurta hücresini dölleyebilirler. Yumurta hücresinin döllenmesi ve döllenen yumurta hücresinin bir süre sonra fallop tüplerinden ayrılıp rahme yerleşmesi ile birlikte gebelik süreci başlar.
Laparoskopik tüp bağlama ameliyatı sırasında, karın bölgesine uygulanan son derece küçük kesiler yolu ile fallop tüpleri bağlanır. Tüp ligasyonu olarak da bilinen bu uygulama, sperm hücrelerinin olgunlaşmış yumurta hücresine ulaşmasını önler. Böylece birey, planlı olmayan gebeliklerden yüksek bir başarı oranı ile korunmuş olur. Yazımızın devamında ‘’Kapalı tüp bağlama ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Kapalı tüp bağlama ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?’’, ‘’Kapalı tüp bağlama ameliyatı sonrası kanama olur mu?’’ ve ‘’Kapalı tüp bağlama ameliyatı ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kayseri kapalı tüp bağlama ameliyatı hakkında detaylı bilgi için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Nedir?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı, tıp dilinde laparoskopik tüp ligasyonu olarak bilinen, son derece etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Kapalı tüp bağlama ameliyatı sırasında, fallop tüpleri bağlanır. Böylece cinsel birliktelikler sırasında sperm hücreleri, yumurta hücrelerine ulaşamaz ve istenmeyen gebelikler etkili bir şekilde önlenmiş olur.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Kimlere Önerilir?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı, aile planlamasını tamamlamış olan ve gelecekte gebe kalma planı olmayan bireylere önerilir. Tüp bağlama sonrasında, bireyin istemi doğrultusunda gerçekleşen ek bir operasyon ile tüpleri yeniden açtırmak mümkündür. Ancak bu operasyon nadiren de olsa tüplere zarar verebilir ve gebe kalmayı güçleştirebilir. Bu yüzden tüp bağlama işlemi ileride gebe kalma planı olmayan çiftlere ve bireylere tavsiye edilir.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Gebelikten Ne Kadar Korur?
Tüp bağlama işleminin istenmeyen gebelikleri %99,99 oranına kadar önlediği bilinmektedir. Bu da kapalı tüp bağlama ameliyatını, günümüzde gerçekleştirilen en başarılı gebelikten korunma yöntemi yapmaktadır.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı genellikle 40 ila 60 dakika kadar sürer. Ancak operasyonun süresi çeşitli etmenlere göre değişiklik gösterebilir.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı sırasında ilk olarak hastaya anestezi uygulanır (çoğunlukla genel anestezi). Daha sonra ise karın bölgesine, boyutları 0,4 ila 1 cm civarında olan, oldukça küçük kesiler uygulanır. Bu kesiler yardımı ile fallop tüplerine, laparoskopi kamerası ve gerekli cerrahi araçlar yönlendirilir. Akabinde ise cerrah, kameradan gelen anlık görüntüler sayesinde fallop tüplerini bağlar ve işlem tamamlanmış olur. Bu işlemden sonra cerrahi kesiler, özel estetik dikiş teknikleri ile kapatılır ve ameliyat son bulur.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Sonrası Kanama Olur Mu?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı sonrası kanama riski son derece düşüktür. Laparoskopi ile yapılan cerrahi işlemler son derece hedefe yöneliktir ve bu işlemler sırasında ikincil dokulara olan müdahale oldukça sınırlıdır. Bu da kanama riskini düşürmektedir. Ancak yine de ameliyat sonrası hafif kanamalar olabilir, doktorunuz ameliyat sonrasında bu gibi konulara yönelik detaylı bilgilendirmeler yapacaktır.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Sonrası Hastanede Kaç Gün Kalınır?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı oldukça hızlı ve minimal bir operasyondur. Bu yüzden hastanın geceyi hastanede geçirmesine gerek kalmayabilir. Ancak genel anesteziye bağlı gelişebilecek bazı riskler göz önünde bulundurulduğunda doktor, hastanın bir gece hastanede misafir edilmesini talep edebilir.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Sonrası İlişki Ne Zaman Olmalı?
Kapalı tüp bağlama ameliyatı sonrasında hasta, tam olarak iyileşene kadar yorucu ve riskli fiziksel aktivitelerden uzak kalmalıdır. Bu süreçte elbette cinsel ilişkilere de bir süre ara verilmesi faydalı olacaktır. Hasta doktorunun da önerisi bu yönde ise kapalı tüp bağlama ameliyatının ardından 2 ila 4 hafta boyunca cinsel birliktelikte bulunmamalıdır.
Kapalı Tüp Bağlama Ameliyatı Sonrası Hamilelik
Kapalı tüp bağlama ameliyatı, bireyin gebe kalmasını önleyen, oldukça etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Ancak isteyen bireylere ek bir operasyon uygulanabilir ve tüpler yeniden açılarak bireyin gelecekte yeniden hamile kalabilmesi sağlanabilir. Bununla birlikte hem tüp bağlama ameliyatının hem de tüp açtırma ameliyatının doğurganlıkla alakalı bazı komplikasyonları mevcuttur. Bu yüzden ameliyat öncesinde doktorunuzun bilgilendirme ve önerilerini dikkatle dinlemenizi tavsiye ederiz.
Kayseri kapalı tüp bağlama ameliyatı fiyatları, tedavinin detaylarına göre değişiklik gösterebilir. Konu hakkında detaylı bilgi almak için ilgili hizmeti talep edeceğiniz doktor veya klinik ile iletişime geçebilirsiniz.