Histeroskopi Kayseri

Histeroskopi Kayseri, kadın hastalıklarının teşhis sürecinde kullanılan, bazı kadın hastalıklarının ise kapalı cerrahi tekniklerle tedavi edilmesine imkan sağlayan, gelişmiş bir uygulamadır. Dişi üreme sistemi organlarının önemli bir bölümü vücudun içerisinde yer alırlar. Bu yüzden bu organları ilgilendiren hastalıkların göz ile teşhis edilmesi, değerlendirilmesi ve incelenmesi mümkün olmaz. Bu bölgedeki organların incelenebilmesi ve bu organlardan doku örneklerinin alınabilmesi için çeşitli uygulamalara başvurulur. Histeroskopi de bu uygulamalardan biridir. Histeroskopi sayesinde kadın hastalıkları detaylı olarak araştırılabilir ve bu hastalıklara yönelik, kişiye özel tedaviler oluşturulabilir. Bazı durumlarda histeroskopi işlemi, bahsi geçen kadın hastalıklarını tedavi etmek amacıyla da kullanılmaktadır. Başta miyomlar ve rahim polipleri olmak üzere pek çok zararlı kitle, histeroskopi uygulaması sayesinde kolayca alınabilir. Üstelik bu uygulama sırasında karın bölgesine en ufak kesi bile uygulanmaz. Dolayısıyla da karın bölgesinde veya vajina civarında dikiş izleri oluşmaz. Histeroskopi ameliyatı olarak da bilinen bu operasyonun iyileşme süresi de oldukça kısa ve konforludur.

Yazımızın devamında ‘’Histeroskopi ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Histeroskopi ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Histeroskopi ile nasıl teşhis konulur?’’ ve ‘’Histeroskopik ameliyatların avantajları nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kayseri histeroskopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Histeroskopi Nedir?

Histeroskopi, kadın hastalıklarının teşhis sürecinde, dokuların incelenebilmesi ve hastalıkların değerlendirilebilmesi için yapılan, gelişmiş bir tanılama uygulamasıdır. Bu uygulama rahimde ve benzer bölgelerde yer alan miyom, polip gibi kitlelerin alınması amacıyla, histeroskopik ameliyat başlığı altında da gerçekleştirilebilmektedir. Histeroskopi uygulamasını hem teşhis sürecinde hem de tedavi sürecinde avantajlı kılan en önemli nokta, bu uygulama sırasında karın bölgesine herhangi bir kesi yapılmamasıdır. Açık ameliyatlara kıyasla daha avantajlı olan laparoskopik ameliyatlar sırasında bile karın bölgesine küçük kesiler uygulanmaktadır. Ancak histeroskopi ameliyatları sırasında karın veya göbek bölgesine en ufak cerrahi kesi bile yapılmamaktadır. Böylece hasta operasyondan sonra çok daha çabuk iyileşmekte ve günlük yaşamına hızlı bir şekilde geri dönmektedir.

Histeroskopi Neden Yapılır?

Histeroskopi uygulaması kadın hastalıklarını teşhis etmek, bu hastalıklara yönelik özel tedavi planları hazırlayabilmek ve bu hastalıkları, modern teknikler yardımı ile tedavi etmek için yapılır. Histeroskopi uygulamasının farklı türleri vardır. Ameliyatsız bir şekilde gerçekleştirilen histeroskopi uygulaması, yalnızca hastalıkları teşhis etmek ve tedavi süreçlerini planlamak için kullanılır. Ameliyatlı histeroskopi ise kapalı cerrahi tedaviler gerçekleştirebilmek için yapılır.

Histeroskopi Hangi Durumlarda Yapılır?

Histeroskopi uygulaması şu gibi durumlarda yapılabilir:

  • Kadın hastalıklarının nedenlerini araştırmak.
  • Kısırlığın nedenlerini araştırmak.
  • Adet düzensizliğinin nedenlerini araştırmak.
  • Rahim ağzı gibi bölgelerdeki hücre değişimlerini incelemek ve doku örneği almak.
  • Kadın hastalıklarını teşhis etmek.
  • Rahimde yer alan miyomları almak.
  • Rahim poliplerini almak.
  • Ucu kaybedilen spiralleri çıkarmak.
  • Fallop tüplerini bağlamak.

Histeroskopi bu gibi durumlarda uygulanabilir.

Histeroskopi Türleri Nelerdir?

Histeroskopinin iki farklı türü vardır. Bu türlerden ilki ofis histeroskopi olarak bilinen, tanılama ve araştırma amacıyla yapılan işlemdir. Bu işlem cerrahi olmadan, girişimsel işlemlere başvurulmadan yapılır. Bazen ise bu işlem sırasında ufak girişimsel uygulamalar ile doku örneği alma işlemi gerçekleşebilir. Histeroskopinin diğer türü ise operatif histeroskopi veya histeroskopi ameliyatı olarak bilinir. Bu operasyon ise kadın hastalıklarını tedavi etmek için yapılır. Kapalı cerrahi tekniği olan operatif histeroskopi halk arasında histeroskopi ameliyatı olarak da bilinmektedir.

Histeroskopi Ne Kadar Sürer?

Ofis histeroskopi genellikle 20 dakika, histeroskopi ameliyatı ise 30 ila 45 dakika kadar sürer. Histeroskopi süresi, uygulamanın yapılma amacı gibi etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

Histeroskopi Nasıl Yapılır?

Ofis histeroskopi sırasında anestezi işlemine gerek yoktur. Bu işlem sırasında, vajinal kanal spekulum yardımı ile aralanır. Daha sonra da vajina içerisine histeroskopi kamerayı sokulur. İnce bir tüp içerisinde yer alan bu mikro kamera sayesinde dişi üreme sistemini meydana getiren dokular ve organlar incelenir. Bazen bu dokularda biyopsi örneği de alınması gerekebilir.

Histeroskopi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Histeroskopi ameliyatı, lokal veya genel anestezi altında, herhangi bir ağrıya neden olmadan yapılır. Bu ameliyat sırasında tüm işlemler vajinal yoldan gerçekleşir, karın bölgesine kesi atılmaz. Histeroskopi ameliyatının ilk aşamasında vajina içerisinden hedef dokulara histeroskopi kamerası ve küçük cerrahi araçlar iletilir. Daha sonra ise kameradan gelen görüntü, anlık olarak incelenerek ameliyat gerçekleşir. Histeroskopi ameliyatı yaptıran kadınlar genelde aynı gün taburcu olurlar.

Kayseri histeroskopi fiyatları, uygulamanın hangi amaçla yapıldığına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button