Düşük Tedavisi Kayseri

Düşük tedavisi Kayseri, düşük sebebiyle ortaya çıkan riskleri ve bireyin deneyimlediği şikayetleri ortadan kaldırmak için yapılan uygulamadır. Hamilelik, özel olduğu kadar riskleri ve tehlikeleri de olan bir süreçtir. Hamilelik sürecinde yaşanan birtakım olumsuzluklar bebeğin kaybedilmesine yol açabilir. Bebek 500 grama, hamilelik ise 20. haftaya ulaşmadan önce gebeliğin sonlanması durumuna düşük adı verilir. Düşük, birçok farklı sebepten meydana gelebilmektedir. Bunlardan en yaygınları, bebekte meydana gelen kromozom anormallikleridir. Bu anormallikler, gebeliğin 12. haftaya ulaşmadan sonlanmasına sebep olabilirler. Bahsettiğimiz gibi sebeplerden, üst üste yaşanan düşükler, tekrarlayan düşük olarak adlandırılır.  

Düşük tedavisi hem düşük riski taşıyan hem de düşük yapmış olan hastalar için gerçekleştirilebilen bir uygulamadır. Düşük tedavisi, düşüğe sebep olabilecek veya olan risklerin belirlenmesi, bu risklerle mücadele edilmesi şeklinde gerçekleşir. Aynı zamanda düşük yapmış olan hastaların sağlık durumları da düşük tedavisi kapsamında değerlendirilir. Gerektiği durumlarda, düşük yapmış kadınlarda revizyon kürtajı gibi işlemler gerçekleştirilir. Kayseri düşük tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Düşük Nedir?

Düşük; bebeğin, gelişimini tamamlayamadan gebeliğin sonlanması durumudur. Sağlıklı bir gebelik, ortalama 40 haftalık bir süreç sonucu bebeğin dünyaya gelmesi ile sonlanır. Gebelik 20 haftayı bulmadan önce sonlanırsa bu duruma düşük denir. Düşük durumlarında bebeğin ağırlığı 500 grama ulaşmamıştır. Düşükler en sık, gebeliğin ilk üç ayında gerçekleşir. Bunlar erken düşük olarak da isimlendirilirler. Erken düşükler, genelde bebekte meydana gelen kromozom bozuklukları sebebi ile görülürler.

İkiden fazla gebeliğin düşükle sonlanması durumuna ise tekrarlayan düşük denir. Düşük tedavisi ve tekrarlayan düşüklerin önlenmesi için doktor muayenesi şarttır. Kadın doğum uzmanları, düşüğe sebep olan faktörleri detaylı olarak araştırırlar. Daha sonra ise bu faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir tedavi planı oluştururlar. Aynı şekilde düşük yapmış olan kadınların tedavisi de kadın ve doğum uzmanları tarafından sağlanmaktadır.

Düşük Neden Olur?

Gebeliğin erken dönemlerinde yaşanan düşüklerin en yaygın sebebi kromozom anormallikleridir. Bu anormallikler, yumurtanın döllenme ve embriyonun gelişim sürecinde meydana gelen aksaklıklar sonucu oluşurlar. Bebeğin kromozom sayısındaki veya kromozom yapısındaki anormallikler; gelişimsel hastalıklara ve düşüklere sebep olabilmektedir. Bununla birlikte anne adayında bulunan bazı hastalıklar da düşüklere sebep olabilir.

Yaygın düşük sebepleri arasında şunlar da yer alabilir:

  • Hormonal bozukluklar.
  • Anne adayında meydana gelen gebelik şekeri.
  • Diyabet veya tiroid gibi hastalıklar.
  • Rahim içi anormallikler.
  • Rahimde yer alan miyom gibi kitleler.
  • Rahim içi yapışıklık.
  • Genetik faktörler ve hastalıklar.
  • Enfeksiyon hastalıkları.

Düşüğe sebep olan faktörlerin belirlenmesi, tekrarlayan düşüklerin önlenebilmesi açısından çok önemlidir. Bu faktörler, kadın doğum uzmanlarının yürüttüğü tetkikler sonucu belirlenebilir. Hazırlanan tedavi planları ile tekrarlayan düşükler önlenebilir. Düşük yapmış kadınlar, genel sağlıkları açısından da mutlaka bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelidirler.

Düşük Belirtileri Nelerdir?

Düşük belirtileri ve bu belirtilerin kapsamı kişiden kişiye değişebilmektedir. Düşük durumunun kesin teşhisi için doktor muayenesi çok önemlidir.

Düşük belirtileri arasında en sık rastlanılanları şunlardır:

  • Vajinal kanama,
  • Mide bulantısı ve kusma.
  • Yüksek ateş.
  • Halsizlik.
  • Sırt ve bel bölgesinde ağrı.
  • Karın ağrısı.

Düşük Kanaması Nasıl Olur?

Düşük kanaması, miktar ve yapı bakımından değişiklik gösterebilir. Düşük kanamaları açık renkli, pıhtılı veya koyu renkli olabilir. Yalnızca kanamaya ve kanamanın miktarına bakarak düşük teşhisi konulamaz. Ancak elbette gebelik sırasında yaşanan beklenmedik kanamalar sırasında düşükten şüphe edilebilir. Bu durumda yapılması gereken vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanı ile görüşmektir. Kadın doğum uzmanları, ultrason gibi görüntüleme tekniklerini ve birtakım testleri kullanarak düşük teşhisini gerçekleştirebilirler. Eğer düşük yaşanmışsa hastaya özel bir tedavi planı oluştururlar.

Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?

Düşük tedavisi, detaylı bir düşük muayenesi ile başlar. Bu muayene sırasında gebeliğin sonlandığından emin olunur. Gebeliğin sonlanma nedeni üzerine incelemeler yürütülür ve anne adayının genel sağlık durumu araştırılır. Kanama devam ediyorsa durdurulur ve gerekli durumda antibiyotik gibi ilaçlara başvurulur. Düşük tedavisinde, düşüğün tam olarak gerçekleşip gerçekleşmediği çok önemlidir. Düşük yapan bazı hastalarda, tüm dokular rahmi terk etmeyebilir. Bu dokular rahimde sıkışıp kalabilir ve hastanın sağlığı için risk oluşturabilirler. Böyle bir durumda revizyon kürtajı olarak bilinen işlemle kalan dokular temizlenir. Tekrarlayan düşük durumlarında ise düşüklere sebep olan faktörler belirlenir. Bu faktörler ortadan kaldırılmaya çalışılır ve bir sonraki gebeliğin sağlıklı devam edebilmesi için tüm imkanlar sevk edilir.

Kayseri düşük tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına göre değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button