Aşılama Tedavisi Kayseri

Aşılama tedavisi Kayseri, kısırlık rahatsızlığının tedavisinde kullanılan oldukça yaygın bir yöntemdir. 12 ay boyunca düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen gebeliğin gerçekleşmediği durumlarda kısırlıktan şüphelenilebilir. Bu süre, kadın partnerin 35 yaşını geçtiği durumlarda 6 aya kadar inmektedir. Kısırlık birçok farklı sebepten meydana gelebilen, görece yaygın bir rahatsızlıktır. Her 10 kişiden 1’inde, bir veya birden fazla sebepten kısırlık durumu görülebilir. Kısırlık tedavileri de bu sebeplere göre çeşitlilik gösterirler. Bu tedavilerden hangisinin seçileceği, detaylı bir jinekolojik muayene sonrasında belirlenebilir. Aşılama tedavisi de bu tedavi yöntemlerinden biridir. Kayseri aşılama tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Aşılama Tedavisi Nedir?

Aşılama tedavisi, kısırlığa yol açan birtakım süreçlerin atlanması, problemlerin giderilmesi ve böylelikle gebeliğin gerçekleşebilmesi için yapılır. Detaylı ve özenli bir doktor muayenesinden sonra, kişilerin de taleplerine bağlı olarak bu tedavi tercih edilebilir. Aşılama tedavisi, baba adayından sperm alınması ile başlar. Daha sonra ise bu sperm hücreleri laboratuvar ortamında incelenir. Gebeliği gerçekleştirebilecek kalitede olan spermler, sürecin geri kalanı için belirlenir ve muhafaza edilirler. Aşılama tedavisinin bir diğer yönü ise, çeşitli ilaçlarla anne adayının sağlıklı ve gelişmiş yumurtalar üretmesine katkı sağlamaktır. Böylelikle babadan alınan kaliteli sperm hücreleri ile anne adayının ürettiği sağlıklı yumurta hücreleri döllenebilir. Bu işlem sırasında çip bebek yöntemi olarak da bilinen oldukça modern ve teknolojik bir uygulama da kullanılabilmektedir. Çip bebek yöntemi, aşılama tedavisinin başarı oranını büyük oranda arttırabilmektedir.

Aşılama Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

Aşılama tedavisi, birtakım sebeplerle kısırlık rahatsızlığı bulunan ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere uygulanabilir. Kısırlık, daha önce de bahsettiğimiz gibi birçok farklı sebepten meydana gelebilmektedir. Bu sebepler, detaylı bir jinekolojik muayene ve gerekli tetkikler sonucunda büyük oranda saptanabilir. Aşılama tedavisi genelde, yumurtlama problemleri yaşayan kadınlarda; sperm sayısında ve kalitesinde düşüklük bulunan erkeklerde kullanılmaktadır. Bu tedavi, kaliteli sperm hücresi ile sağlıklı bir yumurta hücresi arasında isabetli bir köprü oluşturmayı, bu iki hücreyi başarılı bir şekilde bir araya getirmeyi amaçlar. Böylelikle kısırlığa yol açan birtakım problemler ortadan kaldırılır, bu problemler sonucu aksayan doğal süreçler atlanmış olur.

Aşılama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Aşılama tedavisi, tedavi sürecinde başvurulan işlemlerin detaylarına göre 15 ila 17 gün kadar sürer. Aşılama tedavisinin süresi tüp bebek tedavisinin süresi ile benzerdir.

Aşılama Tedavisi Ağrılı Mı?

Aşılama tedavisi sırasında anne adayı veya baba adayı ağrı ve rahatsızlık hissi duymazlar. Bu tedavi ağrısız bir şekilde gerçekleşir.

Aşılama Tedavisi Tekrarlanabilir Mi?

Aşılama tedavisi 2 ila 3 defaya kadar tekrarlanabilmektedir. Eğer bu denemeler de başarısızlıkla sonuçlanırsa genellikle tüp bebek tedavisine başvurulmaktadır.

Aşılama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Aşılama tedavisinin tam olarak nasıl gerçekleşeceği, doktor tarafından kişilere özel olarak kararlaştırılır. Aşılama tedavisi süreçleri, kadınlar ve erkekler için farklı şekillerde işler. Bu işlem öncelikle detaylı bir muayene ile başlar. Birtakım ilaçlar sayesinde, kadınların sağlıklı ve gelişmiş yumurta hücresi üretmeleri sağlanır. Bu ilaçların dozu ve türü doktor tarafından belirlenir. İlaç uygulamalarından sonra ise yumurtanın olgunlaşma süreci takip edilir. Erkekler içinse aşılama tedavisi, baba adayından belli bir miktarda sperm hücresi alınması ile başlar. Alınan sperm hücreleri, laboratuvar ortamında detaylı bir şekilde incelenir. Aralarından kaliteli, sağlıklı ve dölleme işlemini gerçekleştirilebilecek olanları seçilir. Bu seçim işleminde mikroçip yöntemi gibi oldukça modern ve teknolojik uygulamalar da kullanılabilmektedir. Seçilen hücreler, olgunlaşmış olan yumurta hücresine, özel bir enjeksiyon yöntemi ile ulaştırılır. Böylece döllenme işleminin gerçekleşmesi sağlanır. Aşılama tedavisinde döllenme olayı, tüp bebek yönteminin aksine anne adayının vücudunda gerçekleşmektedir. Aşılama tedavisi sonlandıktan sonra belli sürelerle doktor kontrolleri sağlanır.

Aşılama Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?

Aşılama tedavisinin başarı oranı, birtakım faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Bu oran ortalama olarak %20 civarındadır. Rahme ulaştırılan sperm hücresi sayısı arttıkça başarı oranı da artabilmektedir. Aynı şekilde, çip bebek yöntemi veya mikroçiple aşılama tedavisi olarak bilinen uygulama, aşılama tedavisinin başarı oranını kayda değer miktarlarda arttırabilmektedir. Aşılama tedavisi, başarısız olduğu taktirde tekrar uygulanabilmektedir. Bazı çiftlerde 6 defaya kadar bile tekrarlanabilir. Eğer tüm bu girişimler başarısızlıkla sonlanmışsa farklı yöntemler tercih edilir. Kayseri aşılama tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına göre değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button